Pallas Invest - Jonas Wollin, Thomas Lantz och Kenth Almqvist

Pallas Invest investerar i start-ups och redan etablerade företag som vill ta nästa steg. Vi tre delägare i Pallas Invest är i ungefär samma ålder och har liknande intresse av affärer och hur företag ska drivas. Två av oss är dessutom fortfarande aktiva i ledning av bolag.

Vår grundläggande idé till Pallas Invest är att vi tycker affärsutveckling är inspirerande, intressant och roligt – tre bakomliggande faktorer vi menar är avgörande för om en affärsidé ska nå och ha framgång på marknaden.

De vi väljer att investera i hoppas vi inte bara kunna hjälpa med kapital, utan även med tre företagares erfarenhet, kunskap och kompetens.

Det måste vara inspirerande, intressant och roligt

Kenth Almqvist

Tävlingsinriktad lagspelare

Kenth Almqvist är inte bara vd och delägare i det framgångsrika bolaget OCS som utvecklar conveyors för modern industri. Han är faktiskt också utbildad livvakt och ordningsvakt samt har arbetat flera år inom säkerhetsbranschen i Stockholm.

År 1988 startade han emellertid IT-bolag, och det var så han kom i kontakt med OCS. De behövde ett nytt affärssystem och anlitade Kenth som konsult. Möjligheterna han presenterade var så bra att han fick frågan om han inte ville genomföra dem själv som vd och delägare. Kul tänkte Kenth. Det var 1995.

Sedan dess har han tagit OCS från 25 till 125 miljoner i omsättning, dragit igång dotterbolag i England, Frankrike, Tyskland och öppnat upp marknader i över 30 länder. Men han har inte gjort det själv. Kenth är en tävlingsinriktad lagspelare som vill få teamet att se möjligheter. Han ger sig gärna in i komplexa problem och brinner för att förbättra, men det är viktigt att det finns tydliga mål uppsatta.

Engagemang i bolag

Pallas Invest - Kenth AlmqvistPallas Invest - Kenth Almqvist

Thomas Lantz

Nyfiken entreprenör

Thomas Lantz är brödutköraren som tog vägen över försäljaryrket för att starta sitt första företag 1987, och år 2000 grunda IT-företaget Make IT med visionen: Always Online. Och det har han varit sedan dess – online, på ett eller annat sätt.

Sedan dess har han också, vid sidan om sitt vd-skap för Make IT, dragit igång och investerat i andra bolag – allt från reklambyråer och profilföretag till utbildningsföretag online och reseverksamhet.

År 2018 sålde han Make IT till Pulsenkoncernen, och ägnar sig numera åt affärsutveckling i egna bolaget Peligro, investeringar och aktiehandel. Hade han levt för 150 år sedan hade han förmodligen varit knalle, den tidens nyfikne och initiativrike affärsman i Boråstrakten. I dag är han till fullo det som kallas – entreprenör.

Engagemang i bolag

Pallas Invest - Thomas LantzPallas Invest - Thomas Lantz

Jonas Wollin

Modig bolagsbyggare

År 1988 söker Rudholm & Haak – då en agentur för textila tillbehör med fem anställda – en säljare. Jonas Wollin har då varit 2 år på Mölnlycke men söker nya utmaningar. Två år senare köper han Rudholm & Haak. I dag är Rudholm Group en koncern med flera bolag , med b la egen produktion, drygt 300 anställda, verksamheter i ett 20-tal länder och hela världen som marknad.

Rudholm Group är dock bara en av många verksamheter Jonas Wollin är involverad i. Två andra är styrelseordförandeskap i fondförvaltarna Simplicity som som han varit med sedan starten 2001, samt styrelseordförande i Polygiene där han 2016 var delaktig i introduktionen av dem på Nasdaq First North.

Jonas Wollin är hands on på allt han tar sig för. Med en nästintill osviklig förmåga att se runt hörn och veta vad som döljer sig på andra sidan berget, är han därför ofta anlitad för styrelser, som mentor till företagare eller rådgivare i inkubatorer.

Engagemang i bolag

Pallas Invest - Jonas WollinPallas Invest - Jonas Wollin