Pallas Invest och WooCode investerar i retailsystemet CleverApps

– Det här är ett system som kan förändra verksamheten för många större retailkedjor. Därför går vi tillsammans med Pallas Invest in och investerar både kapital och kompetens i CleverApps, säger Therese Bengtsson vd för systemutvecklarna WooCode.

 

Cleverapps är främst ett system för större aktörer med flera säljkanaler som tänker omnichannel och leverantörer som själva tillverkar eller importerar och säljer. Funktionerna i systemet effektiviserar flöden från det att produkter skapas, köps in, hanteras och säljs. Thomas Sverker, som är vd för bolaget, var under 14 år administrativ chef för MQ och ytterst ansvarig för deras processer och flöden i verksamhetsstöden. Han har stor erfarenhet från retail.

– A och O för framtidens affärssystem är hur integrerbara de är med andra system. I beslutsfattandet och den operativa verksamheten behöver man ha kontroll i en plattform. CleverApps är integrerat med flertalet av de stödsystem som är viktiga inom retail. Och vi adderar hela tiden till nya möjligheter.

Therese Bengtsson från WooCode och Thomas Lantz från riskkapitalbolaget Pallas Invest ser stora synergier i att gå in tillsammans. Med ett gemensamt delägande i CleverApps hoppas de kunna skala upp verksamheten.

– CleverApps är fantastiska utvecklare med stor kunskap om hantering inom retail. Det vi bidrar med är WooCodes kunskap och kraft i att utveckla och implementera stora system för stora kunder, medan vi på Pallas Invest kan affärsutveckling, marknad och försäljning, avslutar Thomas Lantz som är delägare i Pallas Invest.

CleverApps
Med kontor i Borås utvecklar CleverApps Retail Management System för i första hand detaljhandeln med flera säljkanaler och dess leverantörer. CleverApps effektiviserar flöden från det att produkter skapas, köps in, hanteras och säljs. Systemet hanterar och stödjer ett processtyrt arbetsflöde för budgetering, inköp och order, lagerhantering, inventering, rapport, analys och uppföljning, kundklubb, presentkort, kampanjer och bonussystem.

Läs mer om CleverApps